Flevohealing

Reiki cursus

Zoals je onder 'Wat is Reiki' kunt lezen, kan Reiki pijnen verlichten, stress verminderen, je gezonder maken, meer balans en innerlijke rust geven. Reiki is ook een onderdeel, een middel, op je spirituele weg. Als je die weg gevonden hebt, zul je merken dat Reiki veel beter werkt en meer kan betekenen dan alleen 'pijnbestrijder'.
Reiki heeft in die zin alles te maken met een levensvisie. Een levensvisie waarin ook meditatie of Yoga, Chakra's, Prana, Nadi's en bepaalde voedselvoorschriften passen. Pas dan zul je je trillingsniveau nog sterker kunnen verhogen en het afstemmen op de universele energie verbeteren. Dat klinkt misschien vaag, maar tijdens de cursus zul je merken dat het minder zweverig is dan het (nu) lijkt.

De Reiki behandeling kent meerdere technieken die tijdens de cursus geleerd worden. De Usui-methode is een zeer effectieve methode. Het is de eenvoudigste en meest natuurlijke methode van overdracht van levensenergie.
Reiki is op te delen in drie aparte graden. Elke graad bestaat uit inwijdingen, praktische vaardigheden en achterliggende theoretische kennis. Deze drie onderdelen veroorzaken een verandering in jouw energiesysteem (een hoger trillingsniveau), waardoor je een sterkere verbinding van jouw energie met de universele energie tot stand brengt. Dit betekent niet dat alle drie de graden gehaald moeten worden, vanaf de eerste graad kun je Reiki toepassen.

Zoals mijn Reiki Master de materie mij leerde en mij begeleidde, geef ik het graag door aan mijn cursisten. Tijdens een cursus van twee dagen leer je de basisbeginselen, daarna begint het pas. Door na afronding van de cursus te blijven oefenen en behandelen ontwikkel je je vaardigheden pas echt. Als jouw Reiki Master ben ik van mening dat ik ook dan nog de plicht heb om jou bij te staan als je vragen hebt. Het is mijn taak om te zorgen dat je verder kunt groeien in je behandelingen. Dat doe ik door je te begeleiden en beschikbaar te zijn voor jouw vragen. Dat kan tijdens de Reiki oefenavonden, maar ook telefonisch op verzoek.

De Reiki methode is vrij verkrijgbaar in boeken en schriftelijke cursussen. Ik ben er echter van overtuigd dat je pas echt een gedegen, zorgvuldige en verantwoorde behandeling kunt geven als je de materie niet alleen technisch snapt maar echt onder begeleiding hebt kunnen oefenen, je leert invoelen, aanvoelen en hanteren. Pas dan geef je een verantwoorde begeleiding aan jouw clienten.

Reiki 1 cursus
Reiki 2 cursus
Reiki oefenavonden
Reiki Verdiepingscursus


Ben je geïnteresseerd in een cursus, maar past deze datum je niet? Mail me dan, zodat ik in overleg met jou een datum kan plannen. Cursus start bij minimaal 2 cursisten, alleen dan kun je de technieken goed op elkaar oefenen en kan ik jullie optimaal begeleiden.

Heb je interesse voor de Reiki 2 cursus en heb je Reiki 1 bij een andere Master gevolgd? Je bent uiteraard van harte welkom. Graag overleg ik dan eerst met je om te kunnen beoordelen of jouw kennis en ervaring aansluit bij mijn lesstof. Zo niet, dan plannen we vooraf een avondworkshop in om te zorgen dat je met hetzelfde kennisniveau start als de andere Reiki 2 cursisten. aanmelden / info

Monique Haarlem
Reiki Master

Disclaimer ~ www.mijn-eigen-website.nl ~ ©M.J.Haarlem ~ Ethische Code