Flevohealing.nl

Wat is Reiki

Wat kan Reiki voor u betekenen

Reiki is voor iedereen. Reiki geeft rust in periodes van stress, het ontspant en werkt geweldig voor het lichamelijk en geestelijk welzijn. Spanning brengt ons uit balans en daaruit kunnen diverse klachten voortkomen. Spanningsklachten, zoals stress, kunnen met Reiki goed behandeld worden.
Bij andere klachten en ziektes kan Reiki ondersteunend werken, pijn verminderen en het genezingsproces vaak verkorten. Reiki kan je meer energie geven. Reiki brengt je dichter bij jezelf. Je voelt je evenwichtiger, meer in balans, zelfbewust(er) en gelukkig(er).
Kortom, je staat meer in je eigen kracht. Reiki begeleidt je hier prachtig in. Dat maakt het ook zo'n prettige, veilige en risicoloze methode. Reiki is er voor iedereen, van jong tot oud en is niet gebonden aan een geloofsovertuiging of levensbeschouwing. Een Reiki behandeling wordt niet aangeraden direct na een zware operatie, eerst het lichaam even rust gunnen. Daarna kan Reiki prima toegepast worden en het lichaam ondersteunen in het herstel.

Hoe verloopt een behandeling

Voorbeeld handposities

Bij een volledige behandeling of een chakrabalansbehandeling ligt u, in kleding waarin u kunt ontspannen, op een massagetafel. Knellende sieraden of knellende riem graag losser of af doen. U ligt eerst op uw rug, eventueel onder een fleecedeken. We behandelen eerst uw hoofd, borstgebied, buik en benen. Daarna behandelen wij uw rug en achterkant benen. Soms gebruiken we (in overleg met u) edelstenen/mineralen bij onze behandeling.

Wij zijn uiteraard alle drie gecertificeerd Reiki behandelaar. Om maximaal effect van een behandeling te kunnen ervaren is het wel van belang dat u zich open kunt stellen tijdens een behandeling. Dat kan alleen als u zich veilig voelt. Bespreek uw grenzen en vragen voor de behandeling, dat neemt vaak al spanning of onzekerheid weg. Wij vragen u ook om het ons tijdens een behandeling te laten weten als u iets ervaart.
Voor en na de behandeling drinken we een kopje koffie of thee. De eerste 48 uur na de behandeling is het belangrijk om veel water te drinken om losgekomen afvalstoffen de kans te geven om het lichaam te verlaten.

Oorsprong

Reiki is een oorspronkelijke Japanse (zelf)helingswijze door middel van handoplegging en het doorgeven van energie, herontdekt door meester Mikao Usui. (1865-1926). Het woord Reiki is Japans voor universele levensenergie. Universele levensenergie is de energie om ons heen, alles wat leeft en groeit heeft deze energie nodig om te kunnen bestaan. We kunnen deze energie voelen wanneer we in de natuur zijn. Iedereen herkent waarschijnlijk wel het gevoel dat een wandeling in de natuur, langs het strand of in het bos, energie kan geven.

Iedereen beschikt over Reiki. De universele levensenergie wordt ons bij geboorte meegegeven. Als klein kind ben je helemaal open en de energie stroomt dan nog ongehinderd door je heen. Door het verdringen van emoties in de eerste levensjaren, bijvoorbeeld bij problemen met anderen of dingen die op je af komen die minder prettig zijn, wordt vrijwel bij iedereen deze levensenergie geblokkeerd. Tijdens de Reiki-opleiding wordt je ingewijd. Tijdens de inwijdingen worden deze kanalen weer geopend waardoor de energie weer kan stromen, zodat je uiteindelijk jezelf en anderen kunt behandelen. Tijdens een Reiki behandeling gaat de energie naar die plaats(en) in het lichaam waar het nodig is. Daardoor is het lichaam en de geest in staat in balans te komen en te helen.

Zin en onzin

Er is de laatste jaren veel te doen over 'het alternatieve circuit': 'niet wetenschappelijk bewezen of wetenschappelijk te verklaren en dus onzin' wordt wel eens gezegd. Dat blijft natuurlijk een lastig punt, want je kunt niet alles verklaren en ook wij hebben niet altijd alle antwoorden. En iedereen heeft tenslotte recht op zijn eigen mening. Vergeet echter niet dat in het begin homeopathie en haptonomie ook als onzinnig werden afgedaan. Inmiddels is haptonomie algemeen geaccepteerd en homeopathie verkrijgbaar bij een reguliere apotheek.
En als u nu zelf ervaart dat u zich na een aantal behandelingen beter voelt? Dat uw fysieke of mentale pijn minder is of zelfs weg? Is dat dan niet waar het om gaat? Onze behandelingen zijn een aanvulling op het reguliere circuit, wij zien onszelf niet als vervanger van reguliere artsen. In Engeland en Amerika zijn een aantal priveklinieken bezig om Reiki en andere alternatieve behandelmethoden te combineren met de reguliere geneeskunde. Met goede resultaten!

Een filmpje over Reiki in de kliniek van University College London Hospitals (UCLH): Reiki video

Kosten

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden. Kijk voor een overzicht en de bijbehorende prijzen onder 'Behandelingen'.

Cursus

Monique geeft de Reiki 1 en Reiki 2 cursus in Zeewolde. De lesstof wordt in ongeveer 10 uur overgedragen en na 3 weken wordt een terugkomavond gepland. Voor wie de cursus gevolgd heeft is het mogelijk om deel te nemen aan de oefenavonden, waardoor je meer verdieping krijgt in je behandelingen. Meer informatie over de inhoud van de cursus is te vinden onder het tabblad 'Cursus'.

Disclaimer ~ www.mijn-eigen-website.nl ~ ©M.J.Haarlem ~ Ethische Code